Boek
Nederlands

Solitaire

Alice Oseman (auteur), Niels van Eekelen (vertaler)
+1
Solitaire
×
Solitaire Solitaire
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een spoor van mysterieuzepost-its vormt voor Tori het begin van een zoektocht naar de persoon achter het blog Solitaire en een nieuwe vriendschap terwijl ze worstelt met haar mentale gezondheid. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Solitaire
Auteur
Alice Oseman
Vertaler
Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Solitaire
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2023
272 p.
Aantekening
Roman over een van de personages uit de graphic novel-reeks Heartstopper
ISBN
9789000388844 (paperback)

Besprekingen

Op de eerste schooldag na de kerstvakantie vindt Tori een spoor van mysterieuze post-its die leiden naar een blog, solitaire.com. Een nieuwe jongen op school, Michael, volgt de aanwijzingen ook, ze worden nieuwsgierig en er ontstaat een voorzichtige vriendschap. Het blog leidt naar pranks die steeds meer uit de hand lopen, daarnaast lijkt het wel alsof het allemaal iets met Tori te maken heeft. Wie zit er achter dit blog en hoe kan Tori voorkomen dat Solitaire aanzet tot nare acties? Het boek behandelt zware thema’s als depressiviteit, eetstoornissen en zelfbeschadiging. Tori’s somberheid, lusteloosheid en schuldgevoel worden treffend beschreven, evenals haar steeds verder afglijdende mentale gezondheid, dit maakt dit boek niet altijd even makkelijk om te lezen. Heftig, meeslepend, mooi geschreven boek dat psychische stoornissen en de invloed daarvan op de mensen om ons heen reëel, liefdevol, herkenbaar en met humor weet te omschrijven. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia