Boek
Nederlands

Oma, ga je mee naar school?

Arend van Dam (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Oma, ga je mee naar school?
×
Oma, ga je mee naar school? Oma, ga je mee naar school?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jet speelt schooltje en is de juf. Dat gaat niet zo goed. Beer zegt niks en de kat rent weg. Gelukkig wil oma meedoen. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Oma, ga je mee naar school?
Auteur
Arend van Dam 1953-
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
23 p. : ill.
ISBN
9789048717729 (hardback)

Besprekingen

Jet speelt schooltje en is de juf. Dat gaat niet helemaal naar haar zin, want beer antwoordt niet en de kat rent weg. Gelukkig staan opa en oma klaar. Eerste leesboekje in de serie ‘Ik lees!’, boekjes op verschillende AVI-niveaus. Korte enkelvoudige zinnetjes in begrijpelijke taal en met eenvoudige dialogen, AVI-E3. Elke zin begint op een nieuwe regel en er is gebruikgemaakt van interpunctie. De interlinie is royaal en de tekst is prettig leesbaar, gedrukt in schreefloos lettertype. Achterin staan vier (visuele) zoekvragen. De herkenbare, in royale zwarte lijnen opgezette illustraties in frisse kleuren, staan naast of om de bijbehorende tekst. Stevige uitgave met gekleurde omslagillustratie die de lading dekt. Aantrekkelijk boekje om samen met opa en oma te lezen en/of na te spelen. Over Jet en oma verscheen eerder 'Oma, waar is de roos?'*. Nu met meelees-cd (ca. 20 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties