Boek
Nederlands

De beschermengel

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na de moord op golden boy Yanis Fournier (18) komt de onopvallende 16-jarige Alix Vexin-Blanc onverwacht in de spotlights te staan. Het lijkt erop dat de moordenaar haar in bescherming wil nemen, maar is zij veilig in de handen van deze mysterieuze beschermengel? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De beschermengel
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
215 p.
ISBN
9789464018905 (paperback)

Besprekingen

Het eerste deel in de YA-thrillerserie ‘Confessions of a teenage serial killer’. Op een dag wordt het lichaam van de achttienjarige golden boy Yanis Fournier gevonden, met op zijn borst de handgeschreven tekst ‘Ne la touche pas’ — ‘Raak haar niet aan’. Een week eerder had de onopvallende zestienjarige Alix Vexin-Blanc een erg onaangename aanvaring met Yanis. Door de gebeurtenissen komt ze plots ongewild in de spotlights te staan. Probeert iemand haar te beschermen? En is die persoon bereid om daarvoor te doden? Niemand kan raden of het bij één slachtoffer zal blijven. Kan Alix er wel zeker van zijn dat ze zelf ook veilig is voor haar mysterieuze ‘beschermengel’?‘De beschermengel’ is eigentijds en meeslepend geschreven. Voor liefhebbers van spannende boeken vanaf ca. 15 jaar. Bjorn Van den Eynde (1984) is een Belgische jeugdauteur, tv-scenarist en regisseur.

De Beschermengel

Timothy Legrand keert als zevenentwintigjarige terug naar zijn geboortedorp Rocher de Bohanan. Niet op familiebezoek. De band met zijn familie – lees: vader – is niet hartverwarmend. Wel omdat hij als detective een lugubere moord moet oplossen. Yanis, een populaire jongen van 18, is met drie messteken vermoord. Verschillende verdachten hebben een motief. En dan blijft het niet bij één moord; er volgen er nog. Kan Timothy de seriemoordenaar onthullen?Vanaf pagina 1 word je in dit verhaal meegezogen. Het lijkt alsof je naar een film aan het kijken bent. Aan het woord: verschillende jongeren en volwassenen die je een stuk van het verhaal laten beleven. De rode draad vertelt Timothy, zodat je op geen enkel moment het gevoel hebt dat je niet kan volgen. Je hebt er, net als Timothy,  het raden naar wie de dader is. Tegen het einde had ik wel iets in het snuitje, maar het blijft toch gissen. De taal is niet te moeilijk, maar zeker ook niet betuttelend. Ruige passages en…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia