Boek
Nederlands

Kleine kraai

Brigitte Minne (auteur), Alain Verster (illustrator)
+1
Kleine kraai
×
Kleine kraai Kleine kraai
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Kraai komt uit het ei en vindt de wereld en iedereen die er woont prachtig. Hij ontdekt dat alle dieren verschillende talenten hebben. Maar zijn de andere dieren ook zo genereus? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
vogels
Titel
Kleine kraai
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Alain Verster
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789462917019 (hardback)

Besprekingen

Een warm verhaal over zelfvertrouwen en jezelf zijn. Kleine Kraai komt net uit het ei. Hij vindt de wereld en iedereen die er woont prachtig. Hij ontdekt al snel dat alle dieren verschillende talenten hebben en hij steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. Maar zijn de andere dieren ook zo genereus? Dankzij zijn eigen optimisme en de warme liefde en het vertrouwen van zijn ouders ontdekt Kleine Kraai wat kraaien allemaal kunnen en vooral hoe heerlijk het is om jezelf te zijn. In zachtaardige, opgewekte stijl geschreven. Met expressieve kleurenillustraties van Alain Verster. Vanaf ca. 4 jaar. Brigitte Minne (Brugge, 1962) is een zeer bekende Belgische schrijver en jeugdauteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Kleine Kraai

Brigitte Minne is sinds kort natuurgids en dat viert ze met haar nieuw prentenboek met een kraaiengezin in de hoofdrol.Kleine Kraai ontdekt de wereld en merkt op dat elke vogel een eigen talent heeft. Het roodborstje heeft prachtige veren, de merel kan mooi zingen en het winterkoninkje kan dansen als geen ander. Hij bewondert de talenten van de anderen. Wat zouden die van hem zijn? Onder het goedkeurend en aanmoedigend oog van zijn ouders achterhaalt Kleine Kraai dat hij heel hoog kan vliegen, en dat hij een echte acrobaat, slim en vindingrijk is.Op zich is het thema van dit verhaal niet bijster origineel. Boeken rond talenten en jezelf kunnen zijn vind je intussen gemakkelijk in het boekenaanbod. Toch bieden de warmte van het gezin en het genereuze karakter van Kleine Kraai een grote meerwaarde. Er is zeker plaats gelaten voor een portie neerkijken op een ander, maar elk talent wordt in de kijker gezet waardoor jaloezie niet nodig blijkt. Het …Lees verder

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia