Boek
Nederlands

Muggen & olifanten

Bundel columns van Eva Posthuma de Boer (1971) die in de Volkskrant verschenen samen met een door haar vader, de fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931), gemaakte foto.
Titel
Muggen & olifanten
Auteur
Eva Posthuma de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020
160 p.
Verschijningsdatum
30-11-2020
ISBN
9789026354021 (paperback)

Besprekingen

Schrijfster van diverse romans en kookboeken Eva Posthuma de Boer (1971) heeft samen met haar vader fotograaf Eddy Posthuma de Boer (1931) een tweewekelijkse column in de Volkskrant. Dochter neemt het woord en vader levert het beeld (kleur en zwart-wit). De fotograaf valt daarvoor terug op zijn enorme archief dat hij in de loop van zeventig jaar opbouwde. Hij publiceerde werk in tijdschriften en kranten over de hele wereld. De inspiratie voor haar woorden vindt Eva meestal dichter bij huis. Vragen van kinderen, gebeurtenissen in de vakantie (tot aan de zomer van 2020), boekenliefde of schijnbaar willekeurig opgepikte anekdotes. De foto en de woorden hebben soms een direct verband, dikwijls een zijdelings. Zo wordt een foto van de schrijftafel van Gerard Reve gekoppeld aan een vraag over het ontstaan van taal en een foto van de ouders van Karel Appel aan een vraag over het de erfelijkheid van talent. Mooi vormgegeven boek dat zowel recht doet aan de foto’s als aan de columns. Kleine druk.

Over Eva Posthuma de Boer

Eva Posthuma de Boer (Amsterdam, 3 november 1971) is een Nederlandse schrijver en columnist.

Loopbaan

Posthuma de Boer bezocht het Barlaeus Gymnasium in haar geboortestad Amsterdam. Na het behalen van haar diploma studeerde zij aan de HKU. Zij werkte als theaterproducente voor Comedytrain en Toomler, het Leids Cabaret Festival, Circus Elleboog en de cabaretgroepen NUHR en de Ploeg. Daarnaast initieerde ze eigen projecten, onder meer in de Amsterdamse Club Panama. Ook ontwikkelde ze voor de Parade onder meer de literaire quiz Pulp & Fictie.

In 2004 schreef ze met Sanne Wallis de Vries het brieven- en interviewboek Rinus aan de rekstok. Haar debuutroman Eindeloze dagen verscheen in 2007, gevolgd door de romans Lichthart (2009), De Comedy Club (2012) en Ica (2015), het kookboek Voer voor Vrienden (2017) en de roman En het wonder ben jij (2018). In verschillende kranten en…Lees verder op Wikipedia