Boek
Nederlands

Sluiten? Dat nooit!

Fabien Van Kempen (auteur), Linde Faas (illustrator)
+1
Sluiten? Dat nooit!
×
Sluiten? Dat nooit! Sluiten? Dat nooit!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Splinters vader is directeur van Pierewiet, een dierenopvangcentrum dat ook functioneert als dierentuin, therapiecentrum en insectenrestaurant. Door administratiefouten wordt Pierewiet met sluiten bedreigd. Splinter wil het centrum redden, maar kampt tegelijk met raadsels op school, die hij ook moet oplossen.
Onderwerp
Dierenasielen
Titel
Sluiten? Dat nooit!
Auteur
Fabien Van Kempen
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
139 p. : ill.
ISBN
9789044816013 (hardback)

Besprekingen

Splinter woont samen met zijn ouders, broers en zusje in het dierenopvang- en educatiecentrum Pierewiet. Pierewiet is bovendien ook een therapiecentrum, omdat Splinters vader Pier van Putten er probeert mensen van hun angst voor dieren af te helpen. Ten slotte is het ook een insectenrestaurant omdat Pier er lessen ‘koken met insecten’ geeft. Tot grote ergernis van zijn moeder Suus is Pier een ramp als het op papieren aankomt. Hij heeft ongetwijfeld een groot hart voor dieren, maar net dat doet hem de das om: hij kan geen dieren weigeren. De nieuwe milieubeambte Piet Jansen ziet echter niets door de vingers en zonder pardon sluit hij het opvangcentrum. Naast de problemen thuis wordt Splinter ook nog eens geconfronteerd met allerlei geheimzinnige verdwijningen in de klas. Samen met zijn vriend Abdi probeert hij alle problemen op te lossen. Splinter slaagt erin om van de juf toestemming te krijgen om een aantal overtollige schildpadden mee te brengen naar school en ook voor de vleermuize…Lees verder
Dierenopvang Pierewiet van Splinters vader wordt gesloten door een overijverige ambtenaar. Splinter en zijn nieuwe klasgenootje Noortje doen er alles aan om onderdak te vinden voor het teveel aan dieren. Spannende, vlotte schrijfstijl met gevoel voor relativering, hilariteit en liefde voor mens en dier. Voor je fouten durven uitkomen speelt een belangrijke rol. Gedachten en gevoelens van de twee kinderen worden gedetailleerd en inleefbaar verwoord. Oplossingen voor verschillende problemen zijn kindvriendelijk en origineel. Hier en daar valt er lekker te griezelen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm. De indeling in hoofdstukken, het gebruik van vrij korte zinnen, eenvoudige woorden, fladderzetsel en dialogen vergemakkelijken het lezen. Het geheel wordt ondersteund door sfeervolle aquarelpentekeningen in zwart-wit; de personages hebben relatief grote hoofden met kogelronde ogen. Aantrekkelijke omslag waarop het gezin van Splinter temidden van dieren te zien is. Vanaf ca. 9 jaar.