Boek
Nederlands

Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur

Frank Westerman (auteur)
+1
Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur
×
Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur

Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur

Genre:
Bobsleeërs die op de baan plots niet meer naar beneden durven. Halsbandparkieten als ongewenste vreemdelingen in het Vondelpark. Het beramen en plegen van een peperdure en onnuttige aanschaf… Te waar om mooi te zijn bundelt de beste verhalen van meesterverteller Frank Westerman. In twaalf onvergetelijke reportages voert hij de lezer mee naar de domeinen van het onwaarschijnlijke.
Ee
Titel
Te waar om mooi te zijn : over kunst, de mens en de natuur
Auteur
Frank Westerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido Fosfor, 2022
309 p.
ISBN
9789021437064 (paperback)

Over Frank Westerman

Frank Martin Westerman (Emmen, 13 november 1964) is een Nederlands journalist en schrijver. Sinds 2002 woont en werkt hij in Amsterdam.

Loopbaan

Westerman groeide op in een Nederlands-hervormd gezin in Assen, als zoon van een NAM-ingenieur. Hij studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Voor zijn afstudeeronderzoek verbleef hij in 1987 in Puno in het zuiden van Peru, waar hij de precolumbiaanse irrigatiemethoden van de Aymara in de Andes bestudeerde. In die tijd schreef hij zijn eerste journalistieke reportages.

In 1992 werd Westerman correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Als verslaggever van NRC Handelsblad bezocht hij nadien diverse internationale brandhaarden. Samen met collega-journalist Bart Rijs wist hij als enige journalist door te dringen tot Srebrenica ten tijde van de val in 1995. Zij schreven daarover het boek Het zwartste scenario waarbij ze geheime VN…Lees verder op Wikipedia