Boek
Nederlands

De opkomst van het Huis Targaryen van Westeros

George R.R. Martin (auteur), Doug Wheatley (illustrator), Renée Vink (vertaler)
De geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros, 300 jaar voor de avonturen van Daenerys en haar draken.
Titel
De opkomst van het Huis Targaryen van Westeros
Auteur
George R.R. Martin
Illustrator
Doug Wheatley
Vertaler
Renée Vink Jet Matla Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A history of House Targaryen of Westeros
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
883 p. : ill.
ISBN
9789021030968 (paperback)

Besprekingen

Met de reeks ‘Het lied van ijs en vuur’ schiep George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd miljoenen lezers aan zich wist te binden. Aan deze boeken ging ‘Vuur en bloed’ vooraf. Deze geschiedenis gaat over het huis Targaryen van Westeros. Genoemd huis wist in deze wereld alle omringende koninkrijk te onderwerpen met uitzondering van Dorna. De tijdsrekening die gebruikt wordt is steeds voor en na de verovering. De levens en daden van de belangrijkste vorsten worden beschreven. Er is een aaneenschakeling van gevechten en intriges; draken spelen een belangrijke rol. Achterin bevindt zich een namenlijst. De ongeveer 85 sobere zwart-witillustraties zijn van Doug Wheatley. De roman is een klassieke fantasyroman: een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en veel geweld. Bestemd voor de liefhebbers van dit genre die er niet tegenop zien een lijvige roman met een ingewikkelde verhaalstructuur te lezen.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties