Boek
Nederlands

Het boek van Pip

+1
Het boek van Pip
×
Het boek van Pip Het boek van Pip
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ik ben Pip en dit is mijn boek. Waf Waf Waf Waf Horen jullie dat? Dat is mijn vriend Timotheüs Vanderlange. Timotheüs is de langste hond van de hele wereld. Echt waar. Willen jullie Timotheüs eens zien? Ja? Een grappig en verrassend boek over Pip en zijn grote vriend Timotheüs Vanderlange. Voor kinderen vanaf 3 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Het boek van Pip / [tekst en illustraties] Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845488 (hardback)

Besprekingen

Een grappig prentenboek over vriendschap. Pip het kuikentje is heel klein, vergeleken met het hondje Timotheüs Vanderlange. Ze verschillen zo erg van formaat, dat ze niet samen op een bladzijde passen, maar ze proberen het toch. Toegankelijk en met humor geschreven. Guido Van Genechten (Mol, 1957) is een bekende Belgische schrijver en illustrator. Hij schreef meer dan zestig boeken. Met simpele kleurenillustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf 3 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max