Boek
Nederlands

Het lelijke eendje

Hans Christian Andersen (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bewerking van het bekende sprookje over het lelijke eendje dat een zwaan blijkt te zijn. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Het lelijke eendje
Naar het werk van
Hans Christian Andersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ugly duckling
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
47 p. : ill.
ISBN
9789054619970 (hardback)

Besprekingen

Bewerking van het bekende sprookje 'Het lelijke jonge eendje' van Hans Christian Andersen. Deeltje uit de rijk geïllustreerde serie 'Lezen is leuk!'*, bestaande uit zestien boekjes, verdeeld over de niveaus AVI-Start tot AVI-E5. Het heeft grote en kleine aantrekkelijke kleurenillustraties. De tekst is gedrukt in duidelijke schreefloze letters op de rustige gedeeltes van de pagina’s. In de afbeeldingen wordt tevens gebruikgemaakt van witte tekstballonnetjes. De tekst bevat voor eerste lezers behoorlijk pittige woorden (jachthonden, dichterbij), vandaar het hogere AVI-niveau dan de uitgever aangeeft, geen AVI-M4, maar AVI-E5. Langere zinnen lopen door op een volgende regel. Met hoofdlettergebruik en interpunctie. Aantrekkelijk leesboekje met leeslint. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

Biografie

Hans Christian Andersen werd geboren en groeide op in Odense, in grootte de derde stad van Denemarken. Zijn vader was schoenmaker en overleed toen Hans Christian 11 jaar oud was. In zijn vroege jeugd speelde hij graag met zijn poppenkast. Hij wilde graag acteur worden, maar werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool (1819). Zijn opleiding kreeg hij aan een school voor armen, totdat hij op 17-jarige leeftijd via vrienden een beurs kreeg voor een goede school. Op deze laatste school werd hij veel gepest door leraren en leerlingen. Andersen stond bekend als een verlegen en stil persoon, niet goed in de omgang met anderen. Daarom wordt gezegd dat …Lees verder op Wikipedia

Suggesties