Boek
Nederlands

Haas en Mol zoeken een uitweg

Hans De Beer (auteur)
+1
Haas en Mol zoeken een uitweg
×
Haas en Mol zoeken een uitweg Haas en Mol zoeken een uitweg

Haas en Mol zoeken een uitweg

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tijdens zijn verhuizing werd Haas geraakt door een vrachtwagen op de snelweg. Sindsdien loopt hij mank. Daar wordt hij zo mee gepest, dat hij weer terug wil verhuizen. Mol helpt hem. Prentenboek met gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Haas en Mol zoeken een uitweg
Auteur
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789051163353 (hardback)

Besprekingen

Is het gras bij de buren groener? Haas moet zijn nieuwsgierigheid naar de wereld aan de overkant van de snelweg duur bekopen. Een vrachtwagen heeft hem bij het oversteken tegen de vangrail geblazen en nu loopt hij mank. Tot overmaat van ramp is het aan de andere kant van de weg helemaal niet leuker: hij wordt er gepest met zijn zere poot. Gelukkig is er ‘Schele Mol’. De andere dieren pesten die laatste met zijn slechtziendheid, maar hij is er immuun voor geworden. De blinde leidt vervolgens de lamme in een poging een tunnel onder de snelweg te graven. Mol graaft en Haas voert de uitgegraven grond af in een oude poppenwagen, die tegelijkertijd dienstdoet als rollator. Het plezier dat Haas en Mol aan hun werk beleven, trekt de aandacht van de andere dieren. Dankzij het inzicht van twee bevers en de hulp van Vos, Das, Muis, Zwijn en Eekhoorn slagen de dieren uiteindelijk in hun opzet. Haas heeft daarna nog een verrassing voor Mol.
Op elke bladzijde tekst staan kleine tekeningen bove…Lees verder
Haas is verhuisd van de ene kant van de snelweg naar de andere kant. Tijdens de verhuizing is hij aangereden, waardoor hij nu een manke poot heeft. Op zijn nieuwe plek is hij niet aardig ontvangen. Hij wordt gepest omdat hij mank loopt. Haas durft niet terug te verhuizen, omdat er zo veel verkeer over de snelweg raast. Dan komt Mol hem te hulp, hij heeft een geweldig plan. Het verhaal van dit prentenboek zit goed in elkaar. Het thema pesten wordt prima uitgewerkt en gelukkig is er ook een happy end. De tekeningen zijn heel gedetailleerd; er wordt geen grassprietje overgeslagen. Op de tekstpagina’s staat steeds een kleine tekening. De tegenoverliggende pagina is gebruikt voor een paginavullende tekening in zachte aquareltinten. De dieren vertonen duidelijke emoties en dat maakt dit prentenboek helemaal af. Voor alle kleuters een geweldig boek, waarvan hun ouders ook beslist kunnen meegenieten. Vanaf ca. 4 jaar.

Haas en Mol zoeken een uitweg

Haas woont naast de snelweg. Elke dag gaat hij ernaar kijken. Dan kijkt hij naar de overkant, naar de kant waar hij vroeger woonde, voor het ongeluk. Sinds het ongeluk loopt Haas mank en is hij niet zo snel meer. Terugkeren naar zijn oude woonplaats durft hij dus niet. Dat vindt Haas heel jammer. De dieren aan deze kant van de snelweg lachen hem uit en noemen hem ‘Manke Haas’. Het maakt Haas alleen maar verdrietiger. Gelukkig is Mol er nog. Die wil Haas wel helpen en bedenkt zo het plan om een tunnel onder de snelweg te graven. Vol goede moed begint het duo te graven. ’s Avonds houden ze een gezellig kampvuur. Helaas mag het harde werk niet baten want de tunnel stort elke keer weer in. Mol en Haas krijgen dan plotseling hulp uit onverwachte hoek ... Zal Haas toch aan de overkant geraken? Een warm verhaal over vriendschap en doorzettingsvermogen, mooi geïllustreerd door Hans de Beer. De personages zijn allemaal dieren, die met erg menselijke trekjes worden weergegeven. Telkens wordt…Lees verder