Boek
Nederlands

Botje en de zeven schroefjes

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Botje en de zeven schroefjes
×
Botje en de zeven schroefjes Botje en de zeven schroefjes
In de reeks:
Botje; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Uitvinder Appie heeft een ongeluk gehad. Nu is hij zijn geheugen kwijt. Botje logeert daarom bij Bibi. Maar dan wordt Botje erg ziek. Kan Appie haar wel beter maken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Botje en de zeven schroefjes
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2016
142 p. : ill.
ISBN
9789000347810 (hardback)

Besprekingen

Botje is een superslim, eigenwijs robotje. Wanneer Botjes maker, de beroemde uitvinder Appie Eensteen, door een ongeluk zijn geheugen kwijtraakt en naar een hersenherstelcentrum moet, gaat Botje logeren bij haar vriendinnetje Bibi. Botje mist Appie vreselijk en gaat stiekem naar hem toe. Onderweg belandt ze in een fontein en verdrinkt bijna. De dagen na het ongeluk wordt Botje steeds zieker. Het is maar de vraag of de vergeetachtige Appie Botje weer beter kan maken... Een fijn, vrolijk en ietwat spannend verhaal over een aandoenlijk robotje en haar vrienden. Het taalgebruik is vlot en eigentijds. Er wordt veel gebruikgemaakt van dialogen en het verhaal heeft lekker vaart. Per hoofdstuk zijn er circa twee zwart-wittekeningen. Ze zijn grappig, vrolijk en levendig. Er is veel witruimte om de tekst en de illustraties, waardoor het geheel rustig oogt. Janneke Schotveld brak bij het grote publiek door met de Superjuffie-serie. Haar werk viel meerdere malen in de prijzen en is zeer geliefd b…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties