Boek
Nederlands

Piraat Puck en de ontvoering van Raaf

Janneke Schotveld (auteur), Marja Meijer (illustrator)

Piraat Puck en de ontvoering van Raaf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Piraat Puck en de ontvoering van Raaf
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
59 p. : ill.
ISBN
9789048731626 (hardback)

Besprekingen

Puck en haar pleegmoeder Latifa strijden tegen onrecht op zee. Met hun piratenschip de Marlijn speuren zij naar illegaal gedumpt afval en de boosdoeners kunnen een fikse boete verwachten. Op een dag is Raaf, de papegaai van Puck, verdwenen. Hij is ontvoerd door kapitein Brulboei die Raaf alleen wil teruggeven als zij met de pirateneed zweren hem nooit bij de Piratenbond aan te geven. Puck wil dat direct regelen, maar Latifa weigert beslist: een piraat laat zich niet bedreigen! Avontuurlijk deeltje uit de serie ‘Supermeiden’ over de spannende belevenissen van een levenslustige, jonge meisjespiraat. Mooi verzorgde uitgave met glanzend wit papier, waarop de vrolijke kleurenillustraties helder uitkomen. Het verhaal is met vaart geschreven, makkelijk leesbaar en levendig van toon. Iedere zin begint op een nieuwe regel. Er wordt gebruikgemaakt van één- tot vierlettergrepige woorden en uiterlijk twaalf woorden per zin; niveau AVI-M5. Normale druk. Af en toe wordt het verhaal onderbroken door…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties