Boek
Nederlands

Anna's grote sintboek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna's grote sintboek
×
Anna's grote sintboek Anna's grote sintboek

Anna's grote sintboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna kan bijna niet wachten tot Sinterklaas komt, maar ze moet nog eventjes geduld hebben. Terwijl ze wacht, maakt ze een brief voor de Sint, zet haar schoen klaar en zingt sinterklaasliedjes. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Anna's grote sintboek / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2023
50 p. : ill.
ISBN
9789044851847 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over Sinterklaas. Anna kijkt vol verwachting uit naar de komst van Sinterklaas. Ze moet alleen nog even geduld hebben. Ze maakt een brief met haar verlanglijstje, zet haar schoen klaar en maakt een mooie tekening voor Sinterklaas. Ondertussen zingt ze ook sinterklaasliedjes om het wachten wat aangenamer te maken. In zachte stijl geschreven, met relatief veel tekst. Met eenvoudige, lieflijke kleurenillustraties (met roetveegpieten). Voorlezen vanaf ca. 3 jaar. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is een bekende Belgische schrijver en illustrator voor prentenboeken voor peuters en kleuters. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia