Boek
Nederlands

Ramon de bizon

Lou Beauchesne (auteur), Kate Chappell (illustrator), Arthur Japin (vertaler)
Giel neemt zijn lievelingsboek ‘Ramon de bizon’ overal mee naartoe. Als het boek per ongeluk wordt ingeleverd bij de bieb, gebeurt er iets vreemds: Ramon valt het boek uit, de echte wereld in! Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Ramon de bizon
Auteur
Lou Beauchesne
Illustrator
Kate Chappell
Vertaler
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Raymond le bison
Uitgever
[Amsterdam]: Condor, copyright 2023
47 p. : ill.
ISBN
9789464530377 (hardback)

Besprekingen

Een origineel verhaal over een jongen en zijn favoriete boek. Ramon de bizon is de behaarde held van Giels lievelingsboek. Giel neemt het boek overal mee naartoe. Maar dan wordt het boek per ongeluk bij de bieb ingeleverd. Daar gebeurt iets vreemds: Ramon valt tussen de pagina’s uit, de echte wereld in! Grappig en meevoerend geschreven. Met vriendelijke kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Ramon de bizon

Ramon de bizon is het hoofdpersonage uit het lievelingsboek van Giel. Omdat hij het boek overal met zich meeneemt, waren ze dus ook bijna altijd samen. Dat verandert plots doordat mama dinosaurusboeken introduceert. Giel is er weg van, waardoor Ramon zich wat in de steek gelaten voelt. Tot overmaat van ramp brengt mama het boek met Ramon verkeerdelijk naar de bib. Daar valt de bizon uit het boek en beleeft hij avonturen in de echte wereld. Ondertussen mist Giel zijn oude boek. Murphy-gewijs loopt er veel fout en mislopen Ramon en Giel elkaar meerdere keren tijdens de zoektocht naar elkaar. Gelukkig blijft een happy end niet uit.Het verhaal is goed te volgen en zit vol fantasie. De auteur zoekt het soms wel wat ver en vooral de augurken krijgen daardoor een wat vreemde en overbodige rol toebedeeld. Ik kan me inbeelden dat jonge lezers dit boekje best wel leuk kunnen vinden, maar hoogstaande literatuur is het niet.De tekenstijl kan me wel bekoren…Lees verder