Boek
Nederlands

Expeditie vriendschap

Manon Sikkel (auteur)
+1
Expeditie vriendschap
×
Expeditie vriendschap Expeditie vriendschap

Expeditie vriendschap

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Isa en Cato zijn al vanaf de eerste schooldag allerbeste vriendinnen. maar nu gaat Cato verhuizen. Ze gaan in Amsterdam bij Sandokan wonen, de enge vriend van haar moeder. Isa bedenkt een plan om Sandokan te laten verdwijnen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Weblogs
Titel
Expeditie vriendschap
Auteur
Manon Sikkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2018
185 p.
ISBN
9789024570478 (hardback)

Besprekingen

Een mislukt reisje naar Parijs met opa en oma, een weekend naar Amsterdam terwijl oma in het ziekenhuis ligt, een plotselinge ontmoeting met een leuke, Amsterdamse jongen, een vriendin die naar Amsterdam verhuist en een enge stiefvader heeft, en een gezin dat een café moet sluiten omdat het bedreigd wordt door de maffia. Er gebeurt veel in dit zevende verhaal met als hoofdpersoon Isabella oftewel Izzy Love*. We gaan van het ene naar het andere avontuur. Dat is het pluspunt van dit verhaal, maar ook een beetje het minpunt. Jammer dat de verhaallijn rondom de vergeetachtige oma nauwelijks wordt uitgewerkt of die rondom de maffia die het café bedreigt. Dat had het verhaal meer diepgang kunnen geven. Desondanks is dit een heerlijk verhaal, waarvan vooral meiden erg zullen genieten. Met een happy end om van te smullen. In de verte lijkt het op de avonturen van Rosa in de 'Hoe overleef ik'-boeken. Van harte aanbevolen voor meiden vanaf ca. 11 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia