Een jonge vrouw in Londen ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog een Amerikaanse piloot. Dan vindt tijdens een van de nachtelijke luchtaanvallen een verschrikkelijk ongeluk plaats en blijkt niemand veilig voor de desastreuze consequenties van de oorlog.
Extra onderwerp
De Morgen, Boeken
Titel
Nineteen steps
Auteur
Millie Bobby Brown
Medewerker
Kathleen McGurl
Vertaler
Mariët Herlé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nineteen steps
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
333 p.
ISBN
9789044654752 (paperback)

Besprekingen

Recensie -Debuut van actrice Millie Bobby Brown beroert gemoederen

Nineteen Steps van de Britse actrice Millie Bobby Brown is een zoetig liefdesverhaal in oorlogstijd. Maar het zet wel de schijnwerpers op een Londense metroramp van 1943 die bijna in de doofpot verdween.

Is het erg dat Millie Bobby Brown (19), bekend van de serie Stranger Things, het oorlogsverhaal van haar oma Ruth door een ghostwriter heeft laten optekenen? In Britse media werd gefulmineerd over het feit dat Kathleen McGurl niet op het omslag wordt vermeld.

In de Nederlandse vertaling staat 'in samenwerking met', in de dankbetuigingen achterin wordt McGurl 'briljant' genoemd - maar in de pikorde staat ze maar net boven Browns 'fantastische honden'. Tja.

Nineteen Steps is een behoorlijk vaardige historische roman in de sector 'zoetsappig en voorspelbaar', waar de Britse schrijfster het patent op lijkt te hebben.

Je moet er wel tegen kunnen, hoe hoofdpersoon Nellie 'popelt' om meer van de wereld te zien dan het kleine stukje East End waar ze opgroeit en waar buurjongen Billy om haar heen draait; hoe haar 'hart een sprongetje maakt' bij de zoveel spannender Amerikaanse piloot Ray, en hoe die 'O, Nellie' zucht alvorens zijn lippen op de hare te drukken, hun ziele…Lees verder

Een roman over een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog een Amerikaanse piloot ontmoet. Het verhaal speelt zich af in 1942 in Londen, waar de constante dreiging leeft van Duitse luchtaanvallen. Nellie Morris woont in Bethnal Green, East End en haalt steeds weer opgelucht adem wanneer ze samen met haar familie ongedeerd uit de schuilkelders komt. Ondanks het oorlogsgeweld probeert ze vast te houden aan herinneringen aan haar zorgeloze jeugd. Haar leven verandert drastisch na een toevallige ontmoeting met de Amerikaanse piloot Ray. Wanneer ze haar nieuwe leven met Ray wil omarmen, vindt er een tragisch ongeluk plaats tijdens een nachtelijke luchtaanval. Terwijl de geheimen van die fatale nacht worden ontrafeld en de waarheid aan het licht komt, stort Nellies wereld in en blijkt niemand veilig voor de verwoestende gevolgen van de oorlog. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Millie Bobby Brown (Marbella, 2004) is een Britse acteur, model en producent. ‘Nineteen steps’ is haar…Lees verder

Over Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown (Marbella, 19 februari 2004) is een Britse actrice. Ze werd in zowel 2017 als 2018 genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol als Eleven Hopper in de Netflixserie Stranger Things. Hiervoor won ze onder meer een Saturn Award en een People's Choice Award. In 2019 begon ze op 15-jarige leeftijd met het make-up- en huidverzorgingsbedrijf florence by mills. Later in 2023 zette Brown florence by mills coffee op, een koffie bedrijf. Op 14-jarige leeftijd werd ze ambassadeur van Unicef. Dit maakt Brown de jongste Unicef-ambassadeur ooit.

Kinderjaren

Brown werd geboren in Marbella in Spanje. Toen ze vier was, verhuisde ze met haar ouders naar het Engelse Bournemouth en vier jaar later emigreerde het gezin naar Orlando in Florida. De actrice woont in Atlanta in Georgia, maar ze brengt ook haar tijd door in Londen.

Carrière

Ze …Lees verder op Wikipedia