Lettertype dyslexie
Nederlands

Vlo en Stiekel

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
Floris is ongelukkig. Hij is klein, niet zo dapper en wordt gepest. Dan komt Stiekel bij hem in de klas. Zij trekt zich van niemand iets aan. Floris en Stiekel ontdekken dat pestkop Arjan een groot geheim heeft. Samen belanden ze in een avontuur.
Extra onderwerp
humor, Dyslexie ; leesboek
Titel
Vlo en Stiekel
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2019
109 p. : ill.
ISBN
9789463243711 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 9-jarige Floris is erg klein voor zijn leeftijd en wordt gepest door een groepje jongens uit zijn klas. Hij is doodsbang en weet er geen antwoord op. Tot er op een dag een nog kleiner meisje in de klas komt, die zichzelf Stiekel (Stekel) noemt. Ze is nergens bang voor, ziet er altijd heel bijzonder uit en weet Floris, die in de klas Vlo genoemd wordt, zover te krijgen dat hij zich tegen het pesten gaat verzetten. Dat doet ze op een speciale manier. Het duo Vlo en Stiekel is een grappig tweetal. Ze vullen elkaar bijzonder goed aan. Stiekel roept kracht op bij Floris, waardoor hij inziet dat hij ook iets aan zichzelf moet veranderen om het pesten te laten stoppen. Naast het thema pesten, komen ook thema’s als anders zijn, magie en zelfs voodoo aan de orde. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Het boek is geïllustreerd met bijzondere tekeningen, die in deze editie helaas in zwart-wit zijn afgedrukt. Ook het omslag ziet er geweldig uit. Je zou Stiekel bijna een soort Pippi Langkous kunnen n…Lees verder

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Evelien Drenthen

Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in de dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

Eerder werd hij in 2009 onderscheiden met de Unleash Award en in 2018 met de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel. Zijn eerste Zilveren Griffel won Koolwijk in 2021 met Gozert, zijn zesde boek. Later ontving hij hiervoor ook de Gouden Griffel. In januari 2022 werd Koolwijk benoemd tot ereburger van Emmen.

Boeken

  • 2012 - Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2013 - Vliegen zwammen (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2015 - Bens boot (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2016 - Baas van de wereld (Lemnis…Lees verder op Wikipedia