Boek
Nederlands

Dit boek eet koek

Riet Wille (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Dit boek eet koek
×
Dit boek eet koek Dit boek eet koek
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sam en Noor krijgen een nieuwe buurman met een lief hondje. Op een dag krijgt de buurman een ongeluk en waar is zijn hondje? Met woordgedichten, raadsels, rijmpjes en verhalen kom je daar achter. AVI M3. Zelf lezen vanaf 6 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI M3
Titel
Dit boek eet koek
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
54 p. : ill.
ISBN
9789462916227 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk boek vol woordgedichten, raadsels, rijmpjes en verhalen. Over buurkinderen Sam en Noor, vriendschap, een feest en een hond. Het huis naast Sam en Noor staat leeg. Op een dag komt daar een man met een hondje wonen. Sam krijgt ruzie met Noor. Sam maakt dan kennis met zijn nieuwe buurman Miel en zijn hond Siel. Op een dag krijgt Miel een ongeluk en is Siel weg. Wat is er gebeurd? Helder en met gevoel voor taal geschreven. Met vrolijke illustraties in kleur. AVI M3. Voor beginnende lezers vanaf 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia