Boek
Nederlands

Alles wat coole meiden moeten weten!

Séverine Clochard (auteur), Sophy Camacho (medewerker), Cécile Hudrisier (illustrator)
+1
Alles wat coole meiden moeten weten!
×
Alles wat coole meiden moeten weten! Alles wat coole meiden moeten weten!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Allerlei informatie over o.a. vriendschap, jongens, je leven op school en thuis, je lijf etc., voorzien van weetjes, quizzen, tests en tips en ervaringen van anderen. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Alles wat coole meiden moeten weten! / Séverine Clochard : m.m.v. Sophy Camacho ... [et al.] ; ill. door Cécile Hudrisier
Auteur
Séverine Clochard
Medewerker
Sophy Camacho
Illustrator
Cécile Hudrisier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Vive les filles!
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008 | Andere uitgaves
192 p. : ill.
ISBN
9789002220579

Besprekingen

Het leven verloopt niet altijd zo rimpelloos voor 9- tot 13-jarigen, die nog niet helemaal volwassen zijn, maar er toch ook al willen bijhoren. Dit boek lost allerlei vragen op i.v.m. puberteit, de andere sekse, zakgeld, het leven op school of thuis... Voor ingewikkelde problemen geven opvoeders en psychologen raad, maar het zijn vooral de reacties van de peergroup die leuk zijn voor de doelgroep. Het boek is voor meisjes bedoeld en ook de reacties zijn jammer genoeg alleen van meisjes... De vraag is of dat niet een beetje enggeestig is, want waarschijnlijk zouden die van jongens hier ook leuk zijn.

For girls only behandelt achtereenvolgens 'het lichaam', 'zelfkennis', 'vriendschap', 'verliefdheid', 'school(problemen)', 'familie' en 'leven na de school', en die thema's zijn op zich weer onderverdeeld. Assisente Julie is daarbij de veilige gids 'in de levenskunde', die tips geeft en geheimpjes vertelt om alle situaties de baas te kunnen. Bovendien is er een rubriek 'SOS J…Lees verder
De 'supercoole' vormgeving van dit boek zal de jonge meiden voor wie het is geschreven, zeker aanspreken. Alleen doorbladeren is al een feest. Maar ook de inhoud mag er zijn. Mascotte Julie, assistente in de levenskunde, leidt de lezeressen langs de bekende maar voor deze wat onzekere doelgroep dan ook onmisbare thema's als vriendinnen, verliefd, school, lichaam, wie ben ik? en familie. De informatie is nuttig en leerzaam en positief verwoord. Geen lange lappen tekst, maar korte tekstblokjes, zelftestjes en - heel belangrijk - niet alleen informatie 'van volwassenen', maar juist ook veel tips van andere meiden van dezelfde leeftijd. Elke meid vindt geheid iets van haar gading in dit unieke boek. Full colour gids, geïllustreerd met kleine leuke tekeningen in kleur. Na het Leesboek, Stickerboek, Dagboek* en Kookboek** is dit het vijfde deel in de 'For girls only'-serie. Voor jongens verscheen 'For boys only'***. 'Met register. Vanaf ca. 10 jaar.