Boek
Nederlands

Duik mee in de diepzee

Tim Flannery (auteur), Sam Caldwell (illustrator), Lydia Meeder (vertaler)
Leer alles over de diepzee: welke dieren en planten er leven, hoe donker het er is en hoe diep die diepzee nou eigenlijk is. Met gekleurde illustraties. Vanaf 9 jaar.
Titel
Duik mee in de diepzee
Auteur
Tim Flannery
Illustrator
Sam Caldwell
Vertaler
Lydia Meeder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deep dive into deep sea
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
125 p. : ill.
ISBN
9789047713494 (hardback)

Besprekingen

Een populair-wetenschappelijk jeugdboek over de diepzee, welke dieren en planten er leven, hoe donker het er is en hoe diep die diepzee nou eigenlijk is. Tim Flannery (1956) is directeur van het South Australia Museum in Adelaide. Hij heeft bijdragen van internationaal belang geleverd op het gebied van paleontologie, zoogdierkunde en milieubeheer. Daarnaast heeft hij verschillende boeken geschreven waaronder 'Gooi weg die been', over zijn reis door Papua Nieuw-Guinea en 'Een ecologische geschiedenis van Noord-Amerika’. Met volop feiten en weetjes, grappige gekleurde illustraties en speelse opmaak van de bladzijden. Geschikt vanaf 9 jaar.

Over Tim Flannery

Tim Flannery (Melbourne, 28 januari 1956) is een Australische zoogdierkundige, paleontoloog, milieukundige en milieu-activist vooral op het gebied van klimaatverandering. Zo heeft hij meermaals gepleit voor het onmiddellijk sluiten van alle kolencentrales in Australië.

Flannery was voorzitter van de in 2011 door de Australische regering ingestelde onafhankelijke klimaatcommissie die het grote publiek moet voorzien van deugdelijke informatie over klimaatverandering. In 2007 werd hij gekozen tot de Australiër van het jaar. Tot juli 2013 was hij hoogleraar aan de Macquarie Universiteit in Sydney.

Biografie

Flannery groeide op in Melbourne. Hij studeerde aan de La Trobe University in die stad en behaalde in 1977 de graad van bachelor in Engelse taal en literatuur en schakelde daarna snel over op studies in de natuurwetenschappen. In 1981 behaalde hij een master (graad) in de aardwetenschappen aan de Monash-universiteit. In 1…Lees verder op Wikipedia