Zin in een knus voorleesmoment? Kom naar onze bib, zoek een gezellig plekje uit en spits je oren. Onze voorlezers nemen je mee op een grappig, spannend of fantasievol avontuur. Want voorlezen is héééérlijk, toch?!!

Lees verder
Boekenapotheek
In de kijker

De Boekenapotheek

Bibliotheek Begijnendijk krijgt hoog bezoek! Dokters Za en Zoe van de Boekenapotheek komen over de vloer en helpen je om alle kleine en grote ongemakken te genezen.

Lees verder
Spikkel

Voorleesweek 2023: 'Spikkel, de Boekensnuffelaar'

Tijdens de Voorleesweek, die dit jaar loopt van 18 tot 26 november, zetten we het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Deze keer sluiten we de Voorleesweek af met een knal: met de familievoorstelling 'Spikkel, de Boekensnuffelaar' door verhalenbureau ZinDerDing.

Lees verder
Kunstendag voor Kinderen 2023

Kunstendag voor Kinderen 2023: teken mee met Debbie Lavreys!

Op zondag 19 november 2023 vieren we opnieuw Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen actief over kunst nadenken of zelf aan kunst doen.

 

 

Lees verder
Dwalen met verhalen

Dwalen met verhalen

Dwalen met Verhalen is een verhalenwandeling met verschillende stopplaatsen, waar je een leuk, spannend, griezelig of grappig verhaal kan beluisteren. Op iedere stopplaats vind je een verhaal voor kinderen en eentje voor volwassenen. Luisteren doe je via je smartphone, door de QR-code te scannen. 

Lees verder
Itsme

-VOLZET- Workshop 'Itsme'

Wist je dat er websites zijn waarop persoonlijke gegevens van jou bewaard worden? Je vindt er bijvoorbeeld info over je belastingen, je pensioen, medische zaken,... Wees gerust, niet iedereen kan jouw gegevens zien. Op die websites moet je inloggen. Dat kan veilig en gemakkelijk met de Itsme-app.

Lees verder
Lettererf Leren lezen

Vorming 'Maak van leren lezen een succesverhaal'

Een kind dat start in het eerste leerjaar heeft ontzettend veel zin om te leren lezen. En dat is maar goed ook! Lezen is immers erg belangrijk voor kinderen. Kinderen die boeken lezen, scoren beter op school - en niet alleen in taal. Verhalen helpen ook bij hun persoonlijkheidsontwikkeling.

Lees verder
10-Daagse van de Geestelijke Gezondheid

10-daagse voor de Geestelijke Gezondheid

Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober, in het teken van kracht. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Ook jij. Alleen zie je ze soms niet of lijken ze vanzelfsprekend. Onze bib wil dit mee in de kijker zetten met enkele acties.

Lees verder
Affiche Leesjury

Lees mee met de Leesjury!

De Leesjury (vroeger KJV) is de leukste en grootste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen, bespreken en beoordelen de Leesjury-leden een aantal titels. Aan het einde van het leesjaar stemmen ze voor hun favoriet.

Lees verder
Verrassingen in je valies

Verrassingen in je valies

Wij van de bib zijn ervan overtuigd dat er parels van jeugdboeken te ontdekken vallen. Daarom willen we leerkrachten (en aspirant-leerkrachten) tijdens de zomervakantie op ontdekkingsreis sturen. We helpen zelfs mee je koffer pakken!

Lees verder