Lees mee met de Leesjury!

De Leesjury (vroeger KJV) is de leukste en grootste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen, bespreken en beoordelen de Leesjury-leden een aantal titels. Aan het einde van het leesjaar stemmen ze voor hun favoriet.

Affiche Leesjury

Lezen en stemmen
Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Dan kan je meedoen! Er zijn zeven leeftijdsgroepen: voor 4 tot 6, 6 tot 8, 8 tot 10, 10 tot 12, 12 tot 14, 14 tot 16 jaar en 16+. Elke groep leest een aantal boeken per jaar (zes of acht, afhankelijk van de groep). Op het einde van het jaar kies je je favorieten. Iedereen Leest verzamelt in april 2024 alle stemmen van alle Leesjury-groepen en maakt de winnaars bekend.

Welke boeken lees je?
Op www.deleesjury.be kan je ontdekken welke boeken er dit jaar gelezen worden. Het is een selectie uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur, gemaakt door een ervaren team van bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, oud-juryleden… Er wordt over gewaakt dat er in de lijsten voldoende afwisseling zit qua genre, moeilijkheidsgraad, thema’s. Op die manier kan je je leeshorizon verruimen.

Lid worden?
Wil je graag meedoen met de Leesjury? Haast je naar Bibliotheek Begijnendijk om je gratis in te schrijven!

Doe je al mee met de Leesjury? Noteer dan zaterdag 16 december 2023 in je agenda! We houden dan een gezellig leesfeestje tussen 14u00 en 16u00, exclusief voor juryleden vanaf 6 jaar. Ontmoet je mede-juryleden en bespreek je favoriete boek (tot nu toe) via een kleine knutselactiviteit. Het leesfeestje is gratis. Inschrijven is wel verplicht; daarvoor stuur je een mailtje naar bibliotheek@begijnendijk.be.